Întrunirea Cercului pastoral misionar „Sfântul Ierarh Nicolae” din Protopopiatul Hațeg


Duminică, 6 martie 2022, în Protopopiatul Ortodox Român Hațeg a avut loc întâlnirea preoților din parohiile cuprinse în Cercul pastoral „Sfântul Ierarh Nicolae”: Clopotiva, General Berthelot, Ostrov, Păucinești, Răchitova, Râu de Mori, Sarmizegetusa și Ștei. Întâlnirea a avut loc în biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din filia Zeicani – parohia Păucinești, unde s-a săvârșit Sfânta Taină a Maslului sub protia Părintelui Iuliu Tonca, Protopopul Hațegului.

Cuvântul de învățătură intitulat „Tâlcuiri la rugăciunea Sfântului Efrem Sirul” a fost susținut de către Părintele Daniel Ilie Perța-Găulea  de la Parohia Ștei. Punctele centrale ale cuvântului rostit au fost: încetățenirea rugăciunii Sfântului Efrem Sirul în timpul Postului Mare, însoțirea rugăciunii mereu de metanii și închinăciuni ca simbol al pocăinței, necesitatea aplicării intense a virtuților curăției, gândului smerit, răbdării și dragostei în viața fiecărui creștin, respectiv constituirea pocăinței ca preambul al iubirii.

La finalul slujbei, Părintele Protopop Iuliu Tonca, parohul bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Zeicani, a adresat preoților și credincioșilor un cuvânt de mulțumire pentru împreuna rugăciune.

Marian Vasiu, Secretarul Protopopiatului Ortodox Român Hațeg


GALERIE FOTO