Slujire arhierească în biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Târnăvița


În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, 6 martie 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din filia Târnăvița a parohiei Boz, Protopopiatul Deva. Ca urmare a lucrărilor de renovare efectuare în Sfântul Altar, înainte de începerea Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba de târnosire a Sfintei Mese.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a îndemnat ca în perioada Postului Mare, ce urmează să înceapă, pe lângă abținerea de la unele alimente, să cerem iertare de păcate în Taina Sfintei Spovedanii și să fim milostivi față de cei care au nevoie de ajutorul nostru.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită slujba Parastasului pentru primul arhipăstor al Eparhiei Devei și Hunedoarei, Episcopul Gurie Georgiu și pentru ctitorii lăcașului de cult trecuți la cele veșnice.

La finalul slujbei, Preotul paroh Dacian Popescu și credincioșii implicați în renovarea lăcașului de cult au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO