Izvorul Tămăduirii | Hramul Mănăstirii Crișan


În Vinerea Săptămânii Luminate, de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, au slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Crișan, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, cu prilejul sărbătoririi celui de-al doilea hram al așezământului monahal.  În timpul slujbei, la momentul rânduit, ierodiaconul Dosoftei Bendea a fost hirotesit arhidiacon, iar preotul slujitor Gabriel Ciorâcă a fost hirotesit sachelar.

La predică, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul a vorbit despre istoria sărbătorii acestei zile, așezată în vinerea de după praznicul Sfintelor Paști datorită importanței Maicii Domnului în istoria mântuirii neamului omenesc – cea care și-a trăit viața într-o smerenie și discreție desăvârșită. Preasfinția Sa a îndemnat să o cinstim pe Maica Domnului și să îi cerem în rugăciuni ajutorul, ca una care are mare putere și mult poate rugăciunea Maicii spre îmblânzirea Stăpânului.

Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a rostit un cuvânt despre atmosfera de bucurie și de pace pe care ne-o aduce praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, bucurie pe care au trăit-o femeile mironosițe când au găsit piatra răsturnată de pe mormânt și au aflat că Hristos a înviat. Putem prelungii această stare duhovnicească în viața noastră cât se poate de mult, dând la o parte piatra păcatelor de pe suflete și trăind bucuria veștii că Hristos a înviat pentru noi și pentru mântuirea noastră, deschizându-ne cale spre Împărăția Cerurilor.

La finalul slujbei mai mulți binefăcători ai mănăstirii au primit acte de cinstire, la 30 de ani de la reînființarea acesteia.


GALERIE FOTO