Izvorul Tămăduirii la Mănăstirea Crișan

EPDH - 17.04.2015-8Astăzi, 17 aprilie 2015, Mănăstirea Crișan din județul Hunedoara și-a sărbătorit unul dintre hramurile sale de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu Înalt Preasfințitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Bucuria hramului a fost amplificată de venirea în mijlocul mănăstirii a Moaștelor Sfinților Mucenici Epictet și Astion, ale căror racle au fost puse spre închinare mulțimii numeroase de credincioși prezente la slujba hramului.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa, Părintele Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, le-a vorbit credincioșilor prezenți atât despre bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, dar și despre sărbătoarea de astăzi, Izvorul Tămăduirii, relatând credincioșilor faptele minunate întâmplate la izvorul de minuni făcător al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie a mulțumit ierarhilor prezenți la slujba hramului, a mulțumit Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, cel care a binecuvântat venirea în mijlocul eparhiei Devei și Hunedoarei a Moaștelor Sfinților Epictet și Astion și celor care au însoțit delegația din partea Episcopiei Tulcii, Părintelui Iov, starețul Mănăstirii Halmyris, locul de unde au venit Sfintele Moaște.


GALERIE FOTO