Întâmpinarea Moaștelor Sfinților Epictet și Astion la Catedrala Episcopală din Deva

EPDH - 16.04.2015-22Astăzi, 16 aprilie 2015, din mila lui Dumnezeu, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii și prin mijlocirea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Moaștele Sfinților Mucenici Epictet și Astion au fost întâmpinate și puse spre închinare la Catedrala Episcopală cu hramul „Sfântul Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva. La acest eveniment deosebit din viața Episcopiei Devei și Hunedoarei au participat numeroși credincioși veniți să se închine la racla cu Sfintele Moaște, purtate în procesiune de către soborul de preoți și diaconi în frunte cu Preasfințitul Părinte Gurie, întâistătătorul Episcopiei noastre.

În cuvântul de întâmpinare rostit la sosirea Sfintelor Moaște, Preasfințitul Părinte Gurie a mulțumit lui Dumnezeu și Preasfințitului Părinte Visarion pentru marele dar de a-i avea zilele acestea în mijlocul pe primii Sfinți Mucenici cu Sfinte Moaște atestați documentar din țara noastră, pe Sfinții Epictet și Astion. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe toți credincioșii prezenți să se închine cu credință și cu evlavie Sfintelor Moaște și să-i roage pe Sfinți să mijlocească înaintea lui Dumnezeu pentru mântuirea sufletelor noastre.

Moaștele Sfinților Epictet și Astion au fost însoțite de către starețul Mănăstiri Halmyris din județul Tulcea, Părintele Iov, cel care a ținut o scurtă cuvântare în care a prezentat mulțimii de credincioși prezentă câteva repere din viața Sfinților Mucenici.

După procesiunea cu Sfintele Moaște, a urmat Vecernia praznicului Izvorului Tămăduirii și Acatistul Sfinților Mucenici Epictet și Astion. Racla cu Sfintele Moaște a fost pusă spre închinare, iar credincioșii au fost miruiți și au primit în dar o iconiță cu Sfinții Mucenici.


GALERIE FOTO