La Catedrala Episcopală din Deva a fost săvârșită slujba Vecerniei – „A doua Înviere”


În Sfânta și Marea Duminică a Învierii, 24 aprilie 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba Vecerniei, numită și „A doua Înviere”, la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Ierarh Nicolae”, dirijată de către Preotul Daniel Balea. Slujba Vecerniei din Duminica Învierii are o rânduială specială deoarece pericopa evanghelică este citită în mai multe limbi, arătându-se prin aceasta propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu la toate neamurile.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei Preasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică citită în această zi la slujba Vecerniei, vorbind despre trei aspecte: prima arătare a Mântuitorului Iisus Hristos după Înviere în fața ucenicilor când le-a dat pacea Sa dumnezeiască – semn al dragostei și al împăcării, investirea Apostolilor cu puterea de a lega și dezlega păcatele oamenilor prin Duhul Sfânt și încredințarea Sfântului Apostol Toma prin pipăirea semnelor cuielor, din care înțelegem că învierea Mântuitorului Iisus Hristos este nedespărțită de pătimirea și de jertfa Sa.

După slujbă Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a participat împreună cu Părinții slujitori și credincioșii prezenți la agapa frățească din curtea Catedralei Episcopale.


GALERIE FOTO