Praznicul Învierii Domnului la Catedrala Episcopală din Deva


În noaptea slăvitului praznic al Învierii Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, 24 aprilie 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

Slujba a debutat cu citirea Canonului Sâmbetei celei Mari, iar apoi, în miez de noapte, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor împreună cu Preacuvioșii și Preacucernicii Părinți slujitori au împărțit Sfânta Lumină credincioșilor prezenți, după care a fost înconjurat sfântul locaș. De pe scena special amenajată în fața lăcașului de cult a fost citită Sfânta Evanghelie, urmând cântarea Canonului Învierii, după rânduială. În continuare Preasfinția Sa a citit Cuvântului Pastoral intitulat „Învierea lui Hristos – bucuria redobândirii vieții dincolo de suferința morții”, adresat clerului și credincioșilor din eparhia hunedoreană.

Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Episcop Nestor împreună cu soborul slujitor în Catedrala Episcopală. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Ierarh Nicolae”, dirijată de către Preotul Daniel Balea. La final, Arhipăstorul hunedorean a rostit un cuvânt de binecuvântare, adresându-le credincioșilor prezenți salutul pascal „Hristos a înviat!”.


GALERIE FOTO