Liturghie arhierească în parohia Peștișu Mare

EPDH_15.03.2015-111Duminică, 15 martie 2015, a treia a Postului Mare, închinată cinstirii Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii în biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfântul Cuvios Stelian” din parohia Peștișu Mare, protopopiatul Deva.

Sfânta noastră Biserică a rânduit ca Duminica aceasta, situată la mijlocul Postului Sfintelor Paști, să fie închinată cinstirii Sfintei Cruci, pentru a-i întări duhovnicește pe credincioși în urcușul lor spiritual spre lumina Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

La momentul potrivit, Preasfinția sa a săvârșit Taina Hirotoniei întru diacon a teologului Trifan Dumitru, care va păstori credincioșii din parohia Săulești, protopopiatul Orăștie. Preasfințitul Părinte a accentuat atât bucuria duhovnicească pe care o primim prin noul slujitor ce a fost hirotonit, dar și imensa responsabilitate ce-i va reveni acestuia în călăuzirea spre mântuire a credincioșilor aflați în păstorirea sa.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția sa a amintit despre sensul Crucii în viața credinciosului, Jertfa Mântuitorului de pe Cruce fiind o eliberare a omului din robia morții cauzate de păcatul adamic.


GALERIE FOTO