Taina Sfântului Maslu la Şcoala Gimnazială din Dobra

EPDH_17.03.2015-1Cu toate că în ultima vreme o anumită parte a societăţii civile se străduieşte să îndepărteze copiii din România de Dumnezeu, de Biserică şi de ora de religie, răspunsul părinţilor la această provocare a fost unul pe măsură, astfel că peste 90 % din copii participă prin liber consimţământ la ora de religie. Iată însă că există şcoli în care colaborarea dintre profesorul de religie, directorul şcolii, ceilalţi profesori şi preotul comunităţii este una deosebit de fructuoasă.

La fel se întâmplă şi în cazul Şcolii Gimnaziale din Dobra, unde a avut loc joi, 12 martie 2015, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, săvârşirea Tainei Sfântului Maslu pentru elevii, cadrele didactice şi personalul nedidactic din această şcoală.

După orele de curs, mai mult de 80 de copii din această şcoală au participat, împreună cu directorul, profesorii şi ceilalţi angajaţi ai acestei unităţi de învăţământ la Taina Sfîntului Maslu, săvărşită într-o sală de clasă de către un sobor alcătuit din pr. Inişca Emanuel de la parohia Dobra, pr. Mihai Mariţa de la parohia Lăpuşnic, pr. Victor Şuiaga de la parohia Roşcani şi pr. Radu Trifon, consilier pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul în Episcopia Devei şi Hunedoarei.

La finalul slujbei, pr. Inişca Emanuel a mulţumit conducerii şcolii pentru grija deosebită şi din punct de vedere spiritual, pe care o are pentru elevii care învaţă aici, pentru faptul că au iniţiat această manifestare liturgică în şcoală şi pentru primirea deosebită făcută preoţilor. Pr. Radu Trifon a vorbit elevilor despre dragostea Lui Dumnezeu pentru copii, despre învăţătura creştină care se primeşte la ora de religie, dar se desăvârşeşte în Biserică şi despre necesitatea participării atât la Ora de Religie cât şi la Sfânta Biserică în egală măsură, iar la final a împărţit iconiţe tuturor copiilor.

Prof. Mircea Baba, Scoala Gimnaziala Dobra

 


 

GALERIE FOTO