Liturghie arhierească în satul Ocolișu Mic


În Duminica a treia după Pogorârea Sfântului Duh, 3 iulie 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din filia Ocolișu Mic a parohiei Grid, Protopopiatul Orăștie, împreună cu soborul de preoți și diaconi. În continuare a fost oficiată slujba Parastasului pentru Preasfințitul Gurie, întâiul Episcop al eparhiei hunedorene, pentru fostul Preot paroh Adrian Jurca și pentru ctitorii lăcașului de cult.

Preasfinția Sa a rostit omilia pericopei evanghelice citită în această duminică la Sfânta Liturghie, despre grijile vieții, explicând că sufletul omului este bunul cel mai important primit în dar de la Dumnezeu și, înainte de toate, de acest dar trebuie să purtăm grijă, lăsând deoparte toată necurăția și lucrând pentru dobândirea sfințeniei.

Pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în mijlocul credincioșilor încredințați spre păstorire Preotul paroh Cristian-Ionuț Ciurea a fost hirotesit sachelar, iar credincioșii implicați în activitățile parohiei au primit acte de cinstire.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită slujba de sfințire a noii capele mortuare din localitate.


GALERIE FOTO