Liturghie arhierească la Catedrala episcopală „Sfântul Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva

Episcopia Devei si Hunedoarei - 28.02.2015-22La Catedrala Episcopală ,,Sfântul Ierarh Nicolae şi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel’’ din Deva, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a oficiat sâmbătă, 28 februarie 2015, Sfânta Liturghie, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost oficiate două hirotonii. Preacucernicul părinte diacon, Ionuț Puiu-Alin, a fost hirotonit în treapta preoției pe seama parohiei Băești, protopopiatul Hațeg, iar tânărul teolog Boancă Cosmin-Gheorghe a primit harul diaconiei, urmând ca mâine, 1 martie 2015, în Duminica Ortodoxiei, să fie hirotonit întru preot, pe seama parohiei Crișan din protopopiatul Brad.

În cuvântul de învățătură rostit cu prilejul celor două hirotonii, Preasfințitul Părinte Gurie a vorbit despre bucuria participării la Sfânta Liturghie, dar și despre responsabilitatea ce decurge din slujirea preoției: „Participarea noastră la Sfânta Liturghie este întotdeauna aducătoare de binecuvântare si de bucurie duhovnicească. Însă, pe lângă această bucurie duhovnicească pe care o avem, Dumnezeu ne-a îndoit, ne-a dăruit această bucurie prin faptul că doi din tinerii noștri au venit astăzi în fața dumneavoastră, în fața lui Dumnezeu, în fața noastră, să ceară crucea de păstor, să ceară responsabilitate în slujirea lui Dumnezeu și a oamenilor”.

Prima sâmbătă din Postul Sfintelor Paști este cunoscută sub denumirea de Sâmbăta colivelor sau Sâmbăta Sfântului Teodor Tiron. Cu această zi încep pomenirile celor trecuți la cele veșnice, pomeniri ce se vor face în fiecare sâmbătă din Postul Sfintelor Paști, până în sâmbăta Floriilor.


GALERIE FOTO