Duminica Ortodoxiei la Catedrala episcopală din Deva

Episcopia Devei si Hunedoarei - 01.03.2015-1În Duminica Ortodoxiei, la Catedrala episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, a avut loc Sfânta Liturghie oficiată de către Preasfințitul părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

 

Sfânta noastră Biserică a rânduit ca prima duminică a Postului celui Mare să fie consacrată biruinței dreptei credinte asupra celor care tăgăduiau cinstirea Sfintelor Icoane.

 

În fața unui număr mare de credincioși, a fost săvârșită hirotonia întru preot a preacucernicului părinte diacon Boancă Cosmin Gheorghe, care va păstori credincioșii din parohia Crișan, protopopiatul Brad, județul Hunedoara. În cuvântul de învățătură rostit cu ocazia hirotoniei tânărului slujitor, Preasfinția sa a accentuat deosebita responsabilitate ce o implică slujirea preoțească, o cruce „deloc ușoară”, dar la care cel hirotonit „este chemat de Hristos”.

 

De asemenea, în incinta catedralei episcopale, a avut loc o expoziție de mărțișoare cu ocazia zilei de 1 martie. Din aceeași expoziție au făcut parte și două icoane, a Mântuitorului și a Maicii Domnului, realizate prin metoda mozaicului. Atât mărțișoarele, cât și cele două icoane, au fost realizate de către copilași din cadrul grupelor de cateheză, sub coordonarea părintelui Marius Iovan.

 


 

GALERIE FOTO