Mănăstirea Măgura și-a cinstit ocrotitorul


În ziua pomenirii Aducerii la Bari a moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, luni, 9 mai 2022, Mănăstirea Măgura și-a cinstit ocrotitorul, Dumnezeiasca Liturghie fiind săvârșită de către Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre minunile întâmplate la mutarea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae de la Mira Lichiei în orașul Bari din sudul Italiei, dar și despre modul cum trebuie să ne raportăm la sfințitele moaște ale celor care s-au învrednicit a dobândi sfințenia, nu doar a sufletelor, ci și a trupurilor lor, prin care Dumnezeu săvârșește minuni celor care le cinstesc cu credință.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba Parastasului pentru Episcopul Gurie Georgiu – ctitorul eparhiei hunedorene – trecut la cele veșnice în luna octombrie a anului trecut.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a înmânat la final mai multe acte de cinstire binefăcătorilor așezământului monahal.


GALERIE FOTO