Manifestare comemorativă „Lumina din veșnicie”


Consiliul Județean Hunedoara, în parteneriat cu Episcopia Devei și Hunedoarei, împreună cu Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva și Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, organizează cu emoție și smerenie o manifestare comemorativă intitulată „Lumina din veșnicie”, la 40 de zile de la trecerea la Domnul a Preasfințitului Părinte Gurie, Întâiul Episcop al Devei și Hunedoarei.

Gazda acestui eveniment, care se va întinde pe durata a trei zile (26-28 noiembrie 2021, orele 10-18), va fi Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (Sala Șemineului).

Cei care vor dori să afle mai multe despre personalitatea ierarhului hunedorean vor putea să vizioneze un film despre cei 12 ani de arhipăstorire a sa în Episcopia Devei și Hunedoarei. De asemenea, expoziția cu titlul „Slova ce ne-a rămas…” va cuprinde cărți și alte scrieri apărute sub semnătura Preasfințitului Părinte Gurie. Zeci de fotografii pe care sunt imortalizate momente din activitatea Preasfințitului Părinte Gurie vor întregi tabloul evenimentelor menite să păstreze în neuitare figura luminoasă a Întâiului Episcop al Devei și Hunedoarei.