Marșul pentru Viață în Deva


EPDH - 26.03.2016-191Sâmbătă, 26 martie 2016, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a avut loc în mai multe orașe din județul Hunedoara Marșul pentru viață. Pentru viață. Pentru femeie, Pentru familie.

În Piața Unirii din Deva, în fața a sute de deveni prezenți la această manifestare de susținere a familiei tradiționale, a valorilor pro-viață și a dreptului la viață al celor nenăscuți, au luat cuvântul mai mulți reprezentanți ai cultelor creștine și ai autorităților locale, dar și mai mulți părinți care au dorit să-și exprime bucuria de a fi părinte, bucuria de a fi părtaș darului vieții și de a oferi dragoste părintească copiilor.

Marșul pentru Viață a fost organizat de Episcopia Devei și Hunedoarei și de Fundația Genesis Life. Evenimentul s-a desfășurat pe traseul Piața Unirii, Bulevardul Iuliu Maniu, Bulevardul Decebal, Spitalul Județean Deva și s-a încheiat în Piața Victoriei. Pe parcursul traseului amintit s-au punctat două momente distincte. Primul dintre acestea a fost oprirea în fața bisericii „Buna Vestire”, unde cei prezenți s-au rugat pentru darul vieții, cântând imnul Născătoarei Vieții, „Apărătoare Doamnă”. Al doilea moment semnificativ a fost oprirea în fața Spitalului Județean, unde cei prezenți au lansat peste 400 de baloane în atmosferă pentru a arăta simbolic viața care se înalță la cer a pruncilor nenăscuți.


GALERIE FOTO