Memoria Părintelui Mircea Păcurariu cinstită în satul natal


Credincioșii parohiei Ruși din Protopopiatul Hațeg, profund îndurerați de trecerea la cele veșnice a vrednicului de pomenire Pr. Acad. Prof. Univ. Dr. Mircea Păcurariu, au ridicat un monument comemorativ, care cu dragoste să le amintească de cei care au făcut cinste satului lor.

Părintele Mircea Păcurariu s-a născut în satul Ruși, tatăl dânsului, Pr. Ștefan Păcurariu, fiind aici păstor duhovnicesc timp de 37 ani (1931-1968), preot cu o viață duhovnicească, morală și socială demnă de urmat. Părintele Ștefan a lucrat neobosit în via Domnului, ocupându-se de reparația bisericii din Ruși, a bisericii monument istoric din satul Strei, iar între anii 1945-1950 de construcția noii biserici din Strei, cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. Viața deosebită a familiei Preoților Ștefan și Mircea Păcurariu a dus la un respect deosebit în rândul credincioșilor și a preoților care i-au cunoscut.

Duminică, 21 februarie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, un sobor de preoți, cu participarea enoriașilor parohiei, au oficiat slujba parastasului la 40 de zile de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Academician Mircea Păcurariu, precum și slujba sfințirii monumentului, amplasat în cimitirul satului Ruși, rugând pe Milostivul Dumnezeu să așeze sufletele lor în locașurile celor drepți și veșnică să le fie pomenirea lor!

Pr. Emil Pop


GALERIE FOTO