Moment festiv la Seminarul Teologic „Sfânta Ecaterina” de la Mănăstirea Prislop

EPDH-19.06.2015-67Vineri, 19 iunie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a participat la serbarea de sfârșit de an școlar la Seminarul Teologic „Sfânta Ecaterina” de la Mănăstirea Prislop.

Manifestările festive au debutat cu un program artistic compus din recitări de poezii și de interpretări muzicale cu specific bizantin. În cuvântul de binecuvântare și felicitare rostit cu ocazia acestui moment festiv, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, le-a felicitat atât pe elevele Seminarului pentru rezultatele deosebite obținute de-a lungul anului școlar, cât și personalul didactic implicat în procesul de învățământ, pe maicile și doamnele profesoare care s-au ostenit să formeze, în primul rând, bune credincioase și propovăduitoare a dreptei credințe. De asemenea, Preasfinția Sa le-a îndemnat pe tinerele eleve ale Seminarului ca, indiferent de modul în care vor alege să-și petreacă viața, ori în mănăstire, ori în viața de familie, să-L pună pe Hristos deasupra tuturor celorlalte lucruri, în felul acesta creându-și repere bune în agonisirea Împărăției Cerurilor.

În continuare, Părintele Gabriel Basa, Inspector școlar pe disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, a prezentat elevele care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele naționale la disciplinele religioase, acestea primind premii constând în tablete multimedia și cărți. De asemenea, maica Petronia, Director al Seminarului Teologic, a înmânat celorlalte eleve ale Seminarului premii constând în cărți, încurajându-le să aprofundeze în permanență cunoașterea lui Dumnezeu, atât prin lecturi teologice, dar în mod special printr-o viață duhovnicească aleasă.


GALERIE FOTO