Duminica a III-a după Rusalii în Episcopia Devei și Hunedoarei

EPDH-06.2015.-27Duminică, 21 iunie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit Sfânta Liturghie în Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Lăsău, Protopopiatul Deva, Județul Hunedoara, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, aprofundând mesajul pericopei evanghelice, le-a vorbit celor prezenți despre prioritățile pe care credinciosul autentic trebuie să și le impună în viața sa duhovnicească, respectiv lepădarea de toată „grija cea lumească” și asumarea unei vieți închinate slujirii Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să-și coordoneze principiile de viață duhovnicească după repere sănătoase, bine integrate în lumina Evangheliei și dătătoare de nădejde spre dobândirea Împărăției Cerurilor.

La finalul slujbei, Părintele Paroh Ștefan Dragomir a mulțumit, în numele întregii comunități parohiale, Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, pentru binecuvântarea de a fi în mijlocul parohiei și pentru toate rugăciunile și binefacerile Sale pentru credincioșii hunedoreni.


GALERIE FOTO