Noi slujitori ai Bisericii lui Hristos în Episcopia Devei și Hunedoarei


Sâmbătă, 27 august 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva. Preasfinția Sa a fost înconjurat de către un sobor de preoți și diaconi.
La momentul potrivit din timpul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba hirotoniei în treapta preoției a preacucernicului părinte diacon Marian Cirebea, cel care va păstori sufletele credincioșilor parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Subcetate, protopopiatul Hațeg, județul Hunedoara. De asemenea, Preasfințitul Părinte Gurie a săvârșit hirotonia întru diacon a teologului Adrian Pantea Crișan, pe seama parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Visca, protopopiatul Deva, județul Hunedoara.
În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit celor prezenți despre harul lui Dumnezeu care se pogoară asupra celor hirotoniți și rânduiți să-I slujească Mântuitorului nostru Iisus Hristos, har prin care se lucrează mântuirea credincioșilor încredințați lor spre păstorire. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe noii „miri” ai Bisericii lui Hristos să primească cu multă responsabilitate slujirea de păstori duhovnicești pentru a sădi în inimile credincioșilor semințele Cuvântului lui Dumnezeu spre roade pline de lumină și bucurie duhovnicească.


GALERIE FOTO

Această prezentare necesită JavaScript.