Noi slujitori ai Sfintelor Altare hirotoniți la Deva


Joi, 3 august 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Deva, împreună cu soborul slujitor.

Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe Părintele diacon Alin Neag, pe seama Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva. De asemenea, teologul Constantin Nițu a fost hirotonit întru diacon, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Bănița din Protopopiatul Petroșani.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Buna Vestire” din Deva, împreună cu soborul de preoți și diaconi. La momentul potrivit din timpul slujbei, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Răzvan Nicolae Jivan, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei Blăjeni Sat din cadrul Protopopiatul Brad.


GALERIE FOTO