Parastas de 40 de zile pentru Părintele Protopop Petru Costa


Sâmbătă, 26 august 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit împreună cu Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, cu Preasfințitul Părinte Daniil Stoenescu și cu soborul de preoți, slujba Parastasului pentru Preotul Petru Costa, Protopopul Devei, la 40 de zile de la trecerea la cele veșnice. Slujba a fost oficiată în biserica cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Deva – ctitoria Părintelui Petru Costa, dimpreună cu noul sediu al Protopopiatului Ortodox Deva.

În cuvântul de mângâiere adresat celor prezenți, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a explicat că îndepărtarea de momentul despărțirii trupești de cei dragi și apropiați nu ar trebui să însemne întristare și uitare, deoarece fiecare zi petrecută pe acest pământ este un pas spre veșnicie, spre întâlnirea cu Hristos – Biruitorul morții, dar și spre reîntâlnirea cu cei care au plecat înaintea noastră din această lume.

În continuare a fost săvârșită rânduiala binecuvântării și sfințirii noii cruci așezată la mormântul aflat în curtea locașului de cult.


GALERIE FOTO