Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica a 12-a după Rusalii


În Duminica a 12-a după Rusalii, 27 august 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din filia Grădiștea de Munte, parohia Ludești, Protopopiatul Orăștie, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a rostit omilia pericopei evanghelice a acestei Duminici, despre dialogul tânărului bogat cu Mântuitorul Iisus Hristos, arătând importanța iubirii îndreptate spre Dumnezeu și spre faptele cele duhovnicești, nu spre bogățiile cele pământești și trecătoare.

După Sfânta Liturghie au fost oficiate slujba Parastasului, fiind pomeniți Episcopul Gurie Georgiu și ctitorii locașului de cult, și slujba de sfințire a noii capele mortuare din localitate. Pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în mijlocul credincioșilor încredințați spre păstorire și pentru osteneala depusă în vederea construcției și amenajării capelei mortuare Preotul paroh Claudiu Sgaroncea a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar credincioșii implicați au primit acte de cinstire.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a slujit în această Duminică la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul slujitor.

Preasfinția Sa a explicat în cuvântul de învățătură că pentru a deveni desăvârșit și a dobândi viața veșnică este nevoie de o implicare deplină, cu toată ființa, în lucrarea de împlinire a poruncilor lui Dumnezeu.


GALERIE FOTO