Păstori și păstorire în trecutul bisericii noastre


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în zilele de 25-26 septembrie 2015 se va organiza, la Deva, un simpozion naţional cu caracter istorico-teologic, intitulat Păstori și păstorire în trecutul Bisericii noastre.

Deschiderea festivă a acestei manifestări va avea loc vineri, 25 septembrie 2015, de la ora 17.00, în sala de festivităţi „Spiru Haret” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara din Deva (str. George Barițiu, nr. 2), urmând ca lucrările simpozionului propriu-zis să se desfășoare în ziua următoare, 26 septembrie 2015, cu începere de la ora 9.00, în sala „Europa” a aceleiași instituții.

Manifestarea își propune să prezinte crâmpeie din activitatea pastoral-misionară, cultural-educativă, ctitoricească sau național-patriotică a unor vrednici păstori ai Bisericii noastre (ierarhi, preoți sau profesori de Teologie), din trecut și de astăzi, care, prin viața, faptele și dăruirea lor, au lăsat posterității un bogat și nepieritor tezaur de cultură și spiritualitate.

La acest eveniment, încununat de prezenţa mai multor ierarhi, sunt aşteptaţi să participe peste 20 de profesori de Teologie și de Istorie, cadre didactice de prestigiu din mai multe Universități din țară (Acad. pr. prof. univ. dr. Mircea Păcurariu, Prof. univ. dr. Nicolae Bocșan, Prof. univ. dr. Sorin Șipoș, Pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, Pr. prof. univ. dr. Alexandru Moraru, Pr. prof. univ. dr. Ioan Vicovan etc.).

Vă adresăm invitaţia de a participa la această manifestare istorico-teologică, prilejuită de declararea de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului în curs drept „An omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi”, respectiv ca „An comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”.

Vă aşteptăm cu drag!