Praznicul Izvorului Tămăduirii | Hramul Mănăstirii Crișan din județul Hunedoara


EPDH_21.04.2017_Izvorul Tamaduirii_Man Crisan-5Vineri, 21 aprilie 2017, de Izvorul Tămăduirii, Mănăstirea Crișan din județul Hunedoara s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare, serbându-și hramul. Cu acest prilej, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de trei arhierei: Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurați de către un ales sobor de preoți și diaconi.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit hirotesia întru protosinghel a preacuviosului părinte ieromonah Nifon Jorza.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a vorbit despre aceste luminate zile în care ne aflăm, fiecare zi din această săptămână fiind socotită liturgic ca o zi de duminică, de laudă adusă Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea, Preasfinția Sa a evidențiat în cuvântul său sfințenia Maicii Domnului și contribuția ei smerită în iconomia mântuirii neamului omenesc, fiind pentru noi toți un model de dăruire totală lui Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a mulțumit atât ierarhilor care au răspuns cu bucurie l-a invitația de a participa la hramul Mănăstirii Crișan și de a sluji în comuniune Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, cât și tuturor credincioșilor prezenți în număr mare la sărbătoarea mănăstirii din Țara Zarandului.

Răspunsurile la strană au fost date de membri ai Coralei Sacerdotes a Episcopiei Devei și a Hunedoarei.


GALERIE FOTO