Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Deva


În ziua praznicului Nașterii Domnului, duminică, 25 decembrie 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Ierarh Nicolae” dirijată de către Preotul Daniel Balea.

Cuvântul pastoral al Arhipăstorului hunedorean, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor, intitulat în acest an „Nașterea lui Hristos și renașterea noastră duhovnicească prin cunoașterea lui Dumnezeu”, a fost citit de Preotul Marius Iovan (textul integral al Pastoralei poate fi citit aici).

În cuvântul de binecuvântare rostit la finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a îndemnat credincioșii prezenți să trăiască aceste zile de praznice cu bucurie, aducând lui Dumnezeu, după cuviință, rugăciuni de slavă, de mulțumire, de iertare și de cerere, pentru a trăi vremelnicia acestei vieți împreună cu El, iar apoi fericirea veșnică.

După tradiția deja statornicită pentru această zi de praznic, copii prezenți la Sfânta Liturghie au primit daruri de la Moș Crăciun.


GALERIE FOTO