Praznicul Schimbării la Față în Episcopia Devei și Hunedoarei

man0064865Joi, 6 august 2015, de Praznicul Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii în Biserica cu hramul „Sfântul Vasile cel Mare” din Deva, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

Praznicul Schimbării la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos ne descoperă în mod real dumnezeirea Mântuitorului, Sfinţii Apostoli prezenţi la minunea de pe muntele Tabor fiind înzestraţi, prin credința lor, să privească și să devină constienţi de lumina și dragostea dumnezeiască.

După slujba Sfintei Liturghii a urmat prohodirea Părintelui iconom stavrofor Lucian Popa, care a trecut la cele veșnice în 4 august 2015. Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a adresat mulţimii de credincioși un cuvânt de omagiu în cinstea celui care a păstorit parohia „Sf. Vasile cel Mare” din Deva timp de 27 de ani plini de realizări pastoral-misionare și culturale.

De asemenea, un mesaj de condoleanțe cu ocazia prohodirii părintelui Lucian Popa a fost transmis de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

În aceste momente deosebit de grele pentru familia părintelui Lucian Popa şi pentru toţi cei care l-au cunoscut, ne rugăm Preasfintei Treimi să primească sufletul părintelui în ceata sfinţiţilor slujitori ai lui Hristos. Adresăm familiei îndoliate, credincioşilor comunităţii parohiale din cadrul parohiei cu hramul „Sfântul Vasile cel Mare” din Deva şi tuturor celor care l-au cunoscut şi preţuit, un cuvânt de compasiune şi întărire sufletească, având credinţa că se va ruga şi în ceruri pentru familia sa şi pentru credincioşii pe care i-a păstorit.

Veșnică lui pomenire din neam în neam!


GALERIE FOTO