Praznicul Tăierii împrejur a Domnului în Episcopia Devei și Hunedoarei


EPDH - 01.01.2016-100Vineri, 1 ianuarie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în biserica „Nașterea Maicii Domnului” a parohiei Deva IV, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie despre întreitul praznic din prima zi a anului, când sărbătorim Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului, prăznuirea Sfântului Vasile cel Mare și bucuria intrării în noul an. Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să fie mai buni în noul an în care am intrat, să fie participanți activi la viața comunității parohiale și astfel să devină moștenitori ai darurilor primite de la Dumnezeu spre mântuirea sufletelor lor. De asemenea, Preasfințitul Părinte Gurie le-a urat celor prezenți urări de bine pentru anul nou care a început, cu pace sufletească și multe împliniri duhovnicești.

La final, preacucernicul părinte protopop Petru Costa, parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” a comunității devene, i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, pentru bucuria de a poposi în mijlocul credincioșilor parohiei Deva IV, în rugăciune și mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru noul an care tocmai a început.


GALERIE FOTO