Preacuviosul Părinte Zaharia Zaharou a conferenţiat la Deva


Marți, 25 iunie 2024, cu binecuvântarea și în prezența Preasfinţitului Părinte Nestor, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a avut loc la Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, în prima zi a manifestării religios-culturale intitulată „Zilele credinței și culturii la Deva”, ediția a IX-a, o conferinţă duhovnicească susţinută de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Zaharia Zaharou, duhovnicul mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia. La conferință au participat Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, preoți, monahi, monahii și credincioși din eparhie.

După rugăciunea de început şi arhiereasca binecuvântare Părintele Radu Trifon, consilier pentru învățământ la Centrul Eparhial din Deva, a citit textul conferinței, intitulată „Setea după veșnicia lui Dumnezeu biruiește chiar și amenințarea morții”. În continuare, Părintele Zaharia a răspuns, prin intermediul Preacuviosului Părinte Simeon Scorţea, în calitate de traducător, la numeroasele întrebări adresate de către cei prezenţi. La final Părintele consilier Radu Trifon a prezentat o nouă carte semnată de Părintele Arhimandrit Zaharia Zaharou intitulată „Rugăciunea Ipostatică. Măsura desăvârșirii”, apărută la editura mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia.

Evenimentele religios-culturale „Zilele credinței și culturii la Deva”, ediția a IX-a, 25-29 iunie 2024, prilejuite de praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitori ai Catedralei Episcopale din Deva, dar și ocrotitori spirituali ai orașului Deva, se vor desfășura în continuare astfel:

Miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 18:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, va avea loc concertul folcloric intitulat „Cântece din satul părintesc”, susținut de corala preoțească „Sacerdotes” și de tineri artiști de folclor din mai multe zone ale țării, acompaniați de orchestra Ansamblului profesionist „Drăgan Muntean” din Deva.

Joi, 27 iunie 2024, începând cu ora 19:00, la Sala Teatrului de Artă din Deva, va avea loc un spectacol de teatru intitulat „Avram Iancu – Puterea dăinuirii”, susținut de Compania de teatru Civic Art din București.

Sâmbătă, 29 iunie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 9:00,  la Catedrala Episcopală din Deva, se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.


GALERIE FOTO