Sinaxă monahală în eparhia hunedoreană

Miercuri, 26 iunie 2024, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, și a Preasfințitului Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, la Mănăstirea Prislop a avut loc Sinaxa stareților și starețelor de la mănăstirile și schiturile din Episcopia Devei și Hunedoarei.

După rugăciunea de început, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a rostit cuvântul de deschidere, iar apoi a dat citire textului conferinței cu titlu „Monahul – chip al Cincizecimii”, prelegere în care Părintele Arhimandrit Zaharia Zaharou de la Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia, a vorbit despre trei aspecte principale ale culturii monahale – paza făgăduințelor, plânsul neîncetat și chemarea neîntreruptă a Numelui Domnului Iisus – care fac ca monahul să fie un chip al Învierii și al Cincizecimii.

În continuare, Preacuviosul Părinte Zaharia a răspuns întrebărilor primite de la stareții și starețele din eparhia hunedoreană.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a adresat în încheiere un cuvânt de mulțumire Părintelui Arhimandrit Zaharia pentru învățăturile duhovnicești, maicii starețe Veniamina Lazăr și obștii Mănăstirii Prislop pentru găzduire și tuturor celor prezenți la sinaxa monahală.

La final cei prezenți s-au închinat la crucea ce străjuiește mormântul marelui duhovnic al Ortodoxiei româneşti, Părintele Arsenie Boca, aflat în cimitirul așezământului monahal.


GALERIE FOTO