Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a târnosit biserica din satul Fizești


În Duminica a cincea după Rusalii, 1 iulie 2018, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba de târnosire a bisericii cu hramurile „Pogorârea Sfântului Duh” și „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți” din filia Fizeș, parohia Galați, Protopopiatul Hațeg. În continuare a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția Sa, făcând referire la pericopa evanghelică citită la Sfânta Liturghie, în care se relatează tămăduirea a doi demonizați din ținutul Gadarei, a vorbit despre Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos ca fiind puternică armă împotriva diavolilor, putând vindeca atât sufletul, cât și trupul. În fiecare Sfântă Liturghie Hristos este prezent în mod real, împărtășindu-se celor care vin să-L primească cu inimă curată.

Pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în cadrul parohiei pe care o păstorește preotul Ionuț Rancea a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar credincioșii implicați mai activ în renovarea sfântului lăcaș au primit gramate de mulțumire.


GALERIE FOTO