Prima duminică a proiectului cultural „Trăim în Dumnezeu și El trăiește în noi” – DRAG DE DUMNEZEU


Creștinismul este religia vieții, dragostea creștină este inima prin care pulsează întreaga viață creștină, iar cântecul religios o face mai luminoasă.

Pe acest fond, Episcopia Devei și Hunedoarei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Nestor, în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (Miron Manega – vicepreședinte) și ziarul „Accent Media” din Deva (Cornel Poenar – director) implementează în această perioadă proiectul intitulat „Trăim în Dumnezeu și El trăiește în noi” în cadrul căruia sunt invitați pentru momente cultural-religioase cântăreți de pricesne cărora li se atribuie Diploma de Onoare „Drag de Dumnezeu” pentru promovarea prin cântec și trăire sufletească a învățăturii creștine, a Ortodoxiei – care este viața în Hristos, viața în duh și adevăr.

O astfel de activitate a avut loc la biserica ortodoxă din satul Cinciș-Cerna (jud. Hunedoara), duminică, 23 ianuarie 2022. Momentul cultural-religios de pricesne a fost susținut cu mult profesionalism de către cântăreții Mariana Suciu, Viorica Brândușan Lupo și Marian Lupo.

Pe lângă Diploma de Onoare „Drag de Dumnezeu”, aceștia au primit cărți religioase din partea preotului paroh și mici atenții de la Asociația „Cincișenii” – simbol al ospitalității oamenilor din satul Cinciș-Cerna.

De consemnat este faptul că aceeași Diplomă de Onoare a fost atribuită și preotului paroh, Cosmin Gabriel Apetroaei, datorită contribuției sale la atragerea copiilor și tinerilor din sat, pentru îmbrățișarea cu drag a cântecelor religioase.


GALERIE FOTO