Profesorul și sociologul Dan Dungaciu a conferențiat la Deva


Marţi, 27 iunie 2023, cu binecuvântarea și în prezența Preasfinţitului Părinte Nestor, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a avut loc în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, în cea de-a treia seară a manifestării culturale „Zilele Credinței și Culturii” la Deva, ediția a VIII-a, conferința intitulată „Geopolitica Ortodoxiei azi. Identitate națională și religioasă în relațiile internaționale”, susținută de dl. Prof. univ. dr. Dan Dungaciu de la Facultatea de Sociologie a Universității din București. Au fost prezenți Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, Părinții consilieri de la Centrul Eparhial, Părinții protopopi, preoții și credincioși din eparhie.

După rugăciunea de început şi arhiereasca binecuvântare, sociologul și geopoliticianul Dan Dungaciu a expus conferința sa, structurată în jurul următoarelor trei idei principale: chestiunea identitară și importanța ei în relațiile internaționale, geopolitica Ortodoxiei și exemplificare pe subiectul Ucraina și Republicii Moldova astăzi. În continuare, invitatul din această seară a răspuns numeroaselor întrebări sosite din public. Conferința a fost moderată de Preacucernicul Părinte Prof. univ. dr. Vasile Vlad.

Înregistrarea live a conferinței poate fi vizionată aici:

Joi, 29 iunie 2023, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 9:00, la Catedrala Episcopală din Deva, se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.

Pr. Radu Trifon


GALERIE FOTO