Recital de poezie eminesciană în cadrul „Zilelor Culturii și Credinței la Deva”


EPDH - 27.06.2016 - Eminescu - om, geniu si poet divin-16Luni, 27 iunie 2016, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în sala Teatrului de Artă din Deva, a avut loc încă o seară culturală de excepție în cadrul celei de-a treia ediții a „Zilelor Culturii și Credinței la Deva”.

Publicul, prezent în număr mare în sala Teatrului de Artă devean, a venit să participe la un recital de poezie eminesciană intitulat „Eminescu: om, geniu și poet divin”, în interpretarea maestrului Dorel Vișan.

În cadrul unui program cultural extraordinar, maestrul Dorel Vișan a împletit recitarea mai multor poezii ale marelui poet național cu prezentarea principalelor teme ale operei sale, artistul clujean reușind să devină, prin interpretarea sa și prin integrarea în programul artistic a unor excursuri privind viața și opera poetului nostru național, un apostol al operei lirice și dramatice ale celui mai de seamă reprezentant al poeziei românești, poetul Mihai Eminescu.

De asemenea, în cadrul recitalului, maestrul Dorel Vișan s-a bucurat de acompaniamentul la pian oferit de preacucernicul părinte Radu Trifon, Consilier în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul în Episcopia Devei și Hunedoarei.

Cea de-a treia ediție a „Zilelor Culturii și Credinței la Deva” se va încheia miercuri, 29 iunie 2016, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, când, la Catedrala Episcopală din Deva, începând cu ora 9.00, se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.


GALERIE FOTO