Cerc pastoral în parohia Lunca Devei din protopopiatul Brad


EPDH - 26.06.2016 - Cerc pastoral Baita - Lunca Devei-1Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în data de 26 iunie 2016, în Duminica Tuturor Sfinţilor, preoţii din cercul pastoral Băiţa din protopopiatul Brad s-au întrunit în parohia Lunca Devei, unde s−a inaugurat cel de-al doilea punct de etnografie, folclor şi spiritualitate din comuna Băiţa. Lucrările cercului pastoral au fost precedate de săvârşirea slujbei de sfinţire a acestui muzeu, ocazie în care părintele paroh Iuga Alin a amintit rolul pedagogic pe care îl au astfel de puncte de etnografie şi spiritualitate în formarea tinerei generaţii.

La finalul slujbei, preacucernicul părinte Radu Viorel, preşedintele cercului pastoral Băiţa, le-a mulțumit atât părinților slujitori, cât și tuturor credincioșilor care s−au implicat activ în organizarea acestui punct muzeistic.

A urmat apoi un mic spectacol organizat de membrii Ansamblului Folcloric „Ritmuri Zărăndene” din Hărţăgani, precum şi o expoziţie tematică cu obiecte confecţionate din lut, organizată de o parte a membrilor Asociaţiei „Terra Dacica” din Deva.

După acest program, preoţii participanţi s−au deplasat la biserica parohială, unde au urmat discuţii despre problemele pastoral-misionare specifice parohiilor din zonă.

Pr. Valentin Crainic


GALERIE FOTO