Recitalul literar-muzical „Mântuitoarea rugăciune” la Teatrul de Artă din Deva


Sâmbătă, 25 iunie 2022, cu binecuvântarea și în prezența Preasfinţitului Părinte Nestor, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a avut loc la Sala Teatrului de Artă din Deva, în prima seară a manifestării culturale „Zilele Credinței și Culturii” la Deva, ediția a VII-a, un recital literar-muzical în premieră pentru oraşul Deva.

Spectacolul, conceput în lumina anului omagial al Rugăciunii, a fost susţinut de Compania Civic Art din Bucureşti şi a constat dintr-o împletire a cuvântului de învățătură creștin-ortodoxă cu poezia religioasă, pricesne și muzică tradițională românească, interpretată la nai şi pian. Cuvintele rostite de actorul Marian Ciripan au purtat semnătura Sfântului Simeon Noul Teolog, Mitropolitului Bartolomeu Anania, filozofului Petre Țuțea și poeților Mihai Eminescu, Radu Gyr, Adrian Păunescu, Ioan Nicolescu. Pricesnele au fost interpretate de solista Ansamblului Artistic „Ciocârlia”, Maria Stroia, muzica instrumentală, de Denis Gagiu, doctorand al Academiei de Muzică „Ciprian Porumbescu”, iar partitura de pian de către doamna Angelica Todea.

Manifestările religios-culturale „Zilele Credinței și Culturii” la Deva, ediția a VII-a, 25-29 iunie 2022, prilejuite de praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitori ai Catedralei Episcopale din Deva, dar și ocrotitori spirituali ai orașului Deva, se vor desfășura în continuare astfel:

Duminică, 26 iunie 2022, începând cu ora 18:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, va avea loc o conferinţă duhovnicească extraordinară susţinută de preacuviosul părinte arhimandrit Zaharia Zaharou, duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia.

Marţi, 28 iunie 2022, începând cu ora 19:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva va avea loc un concertul de muzică sacră şi contemporană intitulat „Filă de Acatist”, susţinut de Corala preoțească „Sacerdotes” a Episcopiei Devei şi Hunedoarei – dirijor Pr. Daniel Balea, şi de Pr. Radu Trifon.

Miercuri, 29 iunie 2022, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 9:00, la Catedrala Episcopală din Deva se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.

Pr. Radu Trifon


GALERIE FOTO