Reprezentanții Eparhiei Devei și Hunedoarei la Întâlnirea tinerilor ortodocși din toată lumea #ITO2016


În contextul anului 2016, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române An omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, Arhiepiscopia Bucureștilor și Patriarhia Română au organizat Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Toată Lumea, la București, în perioada 1-4 septembrie 2016.

Tema întrunirii a fost Iisus Hristos – bucuria Vieții, iar scopul: formarea tinerilor, prin participarea la programe educative, duhovnicești, culturale și artistice, în București, pentru a deveni la rândul lor formatori în comunitățile din care fac parte. Dintre obiectivele specifice, menționăm: aprofundarea noțiunii de bucurie din perspectiva întâlnirii cu Hristos; promovarea valorilor familiei creștine și a atitudinii pro-viață; înțelegerea importanței unei educații integrale; promovarea ideii de voluntariat în rândul tinerilor.

Din partea Eparhiei Devei și Hunedoarei au participat 40 de tineri cu vârste cuprinse intre 18 si 35 de ani. #ITO2016 a reprezentat un moment plin de bucurie, de comuniune pentru toți cei 2500 de tineri veniți din cuprinsul țării dar și din afara hotarelor. #ITO2016 este cea de a treia întâlnire de acest gen, debutul fiind marcat în anul 2014 la Baia-Mare urmată de întâlnirea tinerilor la Cluj-Napoca, unde s-au adunat 6000 de tineri. Următoarea întâlnire va fi la Iași, inima Mitropoliei Moldovei.

Foto: Pop Antoniu Tiberiu