Sărbătoarea Zilei Naționale a României în eparhia hunedoreană


Vineri, 1 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a participat la Deva, la ceremonia dedicată Zilei Naționale a României, la 105 ani de la Marea Unire.

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Național al României, iar apoi Preasfinția Sa a oficiat slujba de Te Deum și a rostit un cuvânt în care a atras atenția că România unită de altădată riscă astăzi să-și piardă adevărata identitate dacă nu vom strădui să păstrăm valorile care ne-au marcat întreaga istorie: credința în Dumnezeu, spiritul de jertfă prin dragoste frățească și devotament față de patrie, neam și unitate națională.

În cadrul manifestării a fost inaugurat și sfințit monumentul dedicat Reginei Maria a României din fața Palatului Administrativ din Deva. În continuare au fost rostite mai multe alocuțiuni dedicate Zilei Naționale a țării noastre, manifestarea încheindu-se cu tradiționala paradă în care au defilat Garda de onoare, reprezentanți ai forțelor de ordine și ai unităților de intervenție din județul Hunedoara.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a participat la manifestarea dedicată Zilei Naționale a României în municipiul Hunedoara, unde a săvârșit slujba de Te Deum și a adresat un cuvânt în care a explicat că este necesar să aducem mulțumire și cinste lui Dumnezeu și eroilor noștri care s-au jertfit și au sfințit pământul românesc cu sângele lor, pentru ca astăzi să avem o țară liberă și unită.

Sursa foto Hunedoara: Cristian Popescu


GALERIE FOTO