Școală de vară în parohia Lunca Moților


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, în prima săptămână a Postului Adormirii Maicii Domnului, în Parohia Lunca Moților, cu filiile Cărăstău și Caraci, din Protopopiatul Brad, a avut loc a II-a ediție a școlii de vară, cu titlul „Vacanța de vară în tinda Bisericii”. Aceste activități au avut loc la biserica din Lunca Moților, în perioada 1-7 august 2022, în colaborare cu Parohia Rișculița, reprezentată prin Pr. Micu Mădălin. La activități au fost prezenți 47 de copii din Lunca, Cărăstău și Rișculița.

Copiii au fost implicați în următoarele activități: Rugăciune, Cateheză, pictura icoanelor pe sticlă, desen, pictură, jocuri de socializare și cunoaștere, confecționare de brățări, compuneri, piese de teatru, joc cu mingea, traseu cu bicicleta etc. Pe lângă aceste activități, au fost prezenți reprezentanți ai Poliției Române, pentru a le aduce la cunoștință copiilor reguli privind comportamentul lor la școală și în societate, metode de apărare și prevenție, iar mai pe urmă le-a fost prezentată autospeciala de poliție.

Activitățile au rolul de a aduce tinerii din satele noastre mai aproape de Biserică, de a înțelege rolul lor în Biserică, de a cunoaște Biserica și Tainele ei.

În toate aceste activități am fost susținuți de către doamnele preotese Ana-Ioana Rus și Loredana Micu, de către doamnele profesoare Salvina Pasca și Nicoleta Solnoc, de către domnul Voicu Sava și părinți ai copiilor care ne-au fost alături!

Ne bucurăm de această colaborare a Parohiilor Lunca Moților și Rișculița și sperăm că aceste zile de bucurie vor rămâne în sufletele copilașilor participanți!

Mulțumim tinerilor prezenți și tuturor celor care ne-au susținut!

Pr. paroh Radu Rus


GALERIE FOTO