Seară duhovnicească la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Brad


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, duminică, 20 martie, de la ora 17, a avut loc la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Brad, prima dintre cele trei seri duhovnicești programate să se desfășoare în Catedrala brădeană în vremea Postului Mare.

Seara duhovnicească a debutat cu slujba Vecerniei și Paraclisul Sfântului Grigorie Palama, după care invitatul serii, Părintele Dionisie Ignat de la mănăstirea Albac, a vorbit despre „Lucrarea harului” în viața noastră. În cuvântul său, părintele Dionisie a subliniat importanța conlucrării libere a omului cu harul lui Dumnezeu pentru sporirea în viața duhovnicească. De asemenea a vorbit despre harul Tainelor, legătura dintre harul Botezului și harul Pocăinței, despre cum se poate pierde harul și cum se redobândește. Făcând importante referințe filocalice, din învățăturile Sf. Maxim Mărturisitorul , Sf. Marcu Ascetul sau Diadoh al Foticeii, Părintele protosinghel a menționat și exemple edificative din viața sa de duhovnic prin care a arătat cum gesturi sau rugăciuni simple, dar făcute din suflet și cu sinceritate pot atrage harul lui Dumnezeu. În încheiere au avut loc întrebări și discuții pe marginea temei prezentate.

Serile duhovnicești de la Catedrala brădeană vor continua în Duminica a patra din post, când invitat va fi Părintele arhimandrit Andrei Coroian, care ne va vorbi despre „Bucuriile rugăciunii”, și în Duminica Intrării Domnului în Ierusalim când invitat va fi Părintele protosinghel dr. Nifon Jorza, starețul mănăstirii Crișan, care va avea un cuvânt cu tema: „Prin Cruce – la Înviere”.

Pr. Alexandru Letea


GALERIE FOTO