Serbările Naționale de la Țebea – 2021


În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, 12 septembrie 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, alături de un sobor de preoți și diaconi, au săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Țebea, Protopopiatul Brad.

După Sfânta Liturghie, soborul slujitor a oficiat slujba Parastasului la mormântul eroului național Avram Iancu, aflat în fața lăcașului de cult, la care au participat oficialități și personalități politice.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a transmis un mesaj în care a îndemnat să nu uităm trecutul, ci să conștientizăm faptul că înaintașii noștri și-au călăuzit acțiunile, în faţa nedreptelor şi efemerelor împărăţii lumeşti, hrănindu-se din valorile veșnice ale Împărăției Cerurilor propovăduită de Mântuitorul Iisus Hristos.

În continuare au fost depuse coroane de flori la mormântul eroului Avram Iancu.

La Țebea au loc în fiecare an, în prima duminică după data de 10 septembrie – zi în care eroul național Avram Iancu a trecut la cele veșnice în anul 1872 – manifestări de comemorare a „Crăișorului Munților”.


GALERIE FOTO