Slujirile ierarhilor hunedoreni în ziua pomenirii Sf. Cuv. Ioan de la Prislop


În ziua pomenirii Sfântului Cuvios Ioan de la Prislop, luni, 13 septembrie 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop” din orașul Hațeg, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Preasfinția Sa a îndemnat, în cuvântul de învățătură, să luăm aminte la nevoința Sfântului Cuvios Ioan în peșterea din apropierea Mănăstirii Prislop, prin care și-a sfințit viața, și urmând exemplul vieților sfinților, să ne lepădăm de păcate și să răspundem și noi chemării lui Dumnezeu de a fi sfinți.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiată slujba de sfințire a crucii ce va fi așezată pe turla mare a bisericii, aflate în construcție.

Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a slujit Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Evanghelist Ioan” – Prislop.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a dat ca pildă de trăire viața Sfântului Cuvios Ioan, îndemnând pe cei prezenți să îndeplinească cuvântul și poruncile lui Dumnezeu pentru ca și pilda vieții fiecărui creștin să fie mărturisire spre slava lui Dumnezeu.


GALERIE FOTO