Sesiune de informare asupra traficului de persoane în cadrul Sectorului Social-Filantropic al Episcopiei Devei și Hunedoarei


În data de 12 octombrie 2017, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în cadrul Sectorului Social-Filantropic al Centrului Eparhial a avut loc o sesiune de informare asupra traficului de persoane, susținută de către trei dintre reprezentanții ANITP CR (Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centru Regional) ALBA IULIA, respectiv, doamna coordonator centru, Sava Anca, inspector de specialitate Mariș Cosmina Maria și inspector de specialitate Leah Iuliana. Această activitate a fost organizată de Sectorul social-filantropic al Episcopiei Devei și Hunedoarei, în colaborare cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, în baza contractului de parteneriat încheiat.

În cadrul activității desfășurate, reprezentanții CR Alba Iulia au prezentat copiilor din cadrul Colegiului Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva, coordonați de doamna învățătoare Petronela Luncan, aspecte privind noțiunea de trafic de persoane, joc de rol-tema traficului de copii, dezbateri și dialog interactiv, cazuistică și exemplificare cu utilizarea materialelor documentare. Au fost purtate discuții interactive, interesul față de subiect fiind unul extrem de ridicat în rândul copiilor.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) implementează campania naţională “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”, ce constă întro serie de evenimente dedicate marcării zilei de 18 Octombrie – Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

În contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a organizat, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, numeroase campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.


GALERIE FOTO