Sesiune de informare pentru persoane vârstnice în cadrul Sectorului Social


În data de 21 august 2018, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în cadrul Sectorului Social-Filantropic al Centrului Eparhial a avut loc o sesiune de informare pentru un grup de persoane vârstnice, în vederea prevenirii infracțiunilor de înșelăciune prin metoda „Accidentul”. Acțiunea a fost realizată în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.

În cadrul întâlnirii polițiști din cadrul Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității au prezentat vârstnicilor modul de operare al infractorilor în comiterea infracțiunilor prin metoda „Accidentul”, dar mai ales modurile eficiente de reacție și prevenție.

Cei 16 pensionari prezenți la activitate au primit broșuri informative și recomandări utile, astfel încât să nu devină victime ale infractorilor. Polițiștii au recomandat ca în cazul unui apel telefonic precipitat, care aduce o veste proastă despre copii sau rude, să se închidă telefonul de îndată, să se sune persoana în cauză pentru a verifica informația și sub nici o formă să nu divulge sumele de bani pe care le au în locuință sau să dea banii unor persoane necunoscute.

Persoanele vârstnice prezente au arătat un interes foarte ridicat față de acest subiect.

La finalul activități, persoanele vârstnice au primit din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei pachete de alimente.


GALERIE FOTO