Sfânta Liturghie arhierească și sfințire de clopot în parohia Rapoltu Mare


Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a fost prezent sâmbătă, 29 mai 2021, în mijlocul credincioșilor din parohia Rapoltu Mare, Protopopiatul Orăștie. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a oficiat slujba de sfințire a noului clopot ce va fi folosit la biserica parohiei, cu hramul „Sfânta Cuvioasă Paraschiva”, iar apoi a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a vorbit despre perioada de după praznicul Învierii Domnului când, la fel ca și femeile mironosițe, care s-au bucurat văzând piatra răsturnată și mormântul gol, trebuie să ne bucurăm și noi, înlăturând piatra păcatelor de pe sufletele noastre și lăsând să lucreze în noi harul Sfântului Duh pe care l-am primit fiecare prin Taina Sfântului Botez.

La finalul slujbei, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în mijlocul credincioșilor pe care îi păstorește, preotul paroh Matei Ioan a fost cinstit cu o gramată de mulțumire.


GALERIE FOTO