Biserica parohiei Hațeg III a fost târnosită


În Duminica a cincea după Paști, 30 mai 2021, biserica cu hramurile „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla” din orașul Hațeg a fost târnosită. Slujba a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, și Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

În timpul Sfintei Liturghii, săvârșită după slujba târnosirii, la solicitarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a hirotonit întru preot pe Părintele diacon Nicolae Argatu pe seama mănăstirii „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” – Bascovele din Protopopiatul Pitești, județul Argeș. La momentul potrivit din slujbă, preotul nou hirotonit a fost hirotesit întru duhovnic de către Preasfințitul Părinte Episcop Gurie.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a rostit omilia pericopei evanghelice citite astăzi la Sfânta Liturghie, despre întâlnirea Mântuitorului Iisus Hristos cu femeia samarineancă la fântâna lui Iacov, vorbind despre dragostea cu care Dumnezeu îi caută pe oameni, oricât de păcătoși ar fi, dacă aceștia sunt dispuși să se întoarcă spre El cu credință, ascultându-I poruncile.

La finalul slujbei, preotul paroh Alin Opîrlescu a primit distincția „Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei” pentru clerici, iar credincioșii implicați activ la zidirea noului locaș de cult au primit gramate de cinstire, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie adresând un cuvânt de mulțumire tuturor celor implicați.


GALERIE FOTO