Sfințire de Troiță în parohia Curechiu


5Duminică, 29 mai 2016, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, la parohia Curechiu din Protopopiatul Brad, a avut loc sfințirea troiței ridicate pe vârful dealului Măgura din satul Curechiu. A fost săvârșită Sfințirea cea mică a apei de un ales sobor de preoți din care au făcut parte: pr. inspector Ovidiu Bora de la parohia Vălișoara, pr. Traian Cioara-Trif de la parohia Crișcior, pr. Alexandru Marian de la parohia Obârșa, pr. Adrian Mager de la parohia Vața de Jos, pr. Mihai Todoran de la parohia Dupăpiatră Sat și pr. paroh Călin Cioara-Trif.

După binecuvântarea troiței, credincioșii au fost binecuvântați cu apa sfințită, apoi au participat la Taina Sfântului Maslu. În cuvântul de învățătură, Pr. inspector Ovidiu Bora, a subliniat importanța ridicării unei troițe, aceasta ocrotind satul și aducând credincioșilor satului Curechiu binecuvântarea lui Dumnezeu. Preotul paroh Călin Cioara-Trif a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile, tuturor celor care s-au ostenit cu ridicarea troiței, precum și celor prezenți, pentru râvna de a urca pe drumul anevoios și greu până în vârful dealului.

Credincioșii au fost binecuvântați cu untdelemn sfințit, apoi împreună cu soborul de preoți s-au îndreptat spre Căminul Cultural din Curechiu, unde au participat la slujba de sfințire a acestuia, în urma unor lucrări de reabilitare și înfrumusețare.

Pr. Călin Cioară-Trif


GALERIE FOTO