Sfințirea altarului de vară în parohia „Sfânta Teodora de la Sihla” din Hațeg


EPDH - 07.08.2016 - Sfintire altar de vara Hateg III-7Duminică, 7 august 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în mijlocul credincioșilor din parohia „Sfânta Teodora de la Sihla” – Hațeg III, protopiatul Hațeg, județul Hunedoara, cu prilejul hramului acesteia.

Într-o atmosferă de profundă bucurie duhovnicească, înconjurat de către un ales sobor de preoți și diaconi și alături de mulțimea de credincioși prezentă la sărbătoarea comunității, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba de sfințire a altarului de vară construit în incinta curții parohiale, apoi a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu prilejul hramului comunității hățăgene.

În cuvântul de învățătură rostit în fața credincioșilor prezenți, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a vorbit despre apropierea cu credință și cu dragoste de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Cel care, în pericopa evanghelică citită în această a VII-a duminică de după Rusalii, a vindecat doi orbi și un mut din Capernaum, arătând poporului puterea și slava sa dumnezeiască. De asemenea, Preasfinția Sa a accentuat importanța slujirii Cuvântului dumnezeiesc în această lume zbuciumată și încărcată de neputințe duhovnicești, fiecare comunitate parohială nou-înființată având chemarea și misiunea de a aduce lumina harului lui Dumnezeu în sufletele credincioșilor. Chemarea preotului de a propovădui Evanghelia dreptății la toată făptura strălucește în inimile credincioșilor ce se împărtășesc de Liturghia Cuvântului și îl conduce pe creștin la pregustarea Împărăției lui Dumnezeu prin Dumnezeiasca Euharistie.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba hirotesiei întru iconom stavrofor a preacucernicului părinte paroh Alin Opârlesc, felicitându-l astfel pentru rodnica activitate pastoral-misionară întreprinsă în cadrul parohiei pe care o păstorește.

De asemenea, în semn de prețuire și de recunoștință pentru activitatea deosebită desfășurată în ogorul Bisericii lui Hristos, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a acordat preacucernicului părinte Antonie Budiul, protopop de Hațeg, Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei, cea mai înaltă distincție acordată clericilor în Episcopia Devei și Hunedoarei.

La finalul Sfintei Liturghii, la recomandarea preacucernicului părinte paroh Alin Opârlesc, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a înmânat mai multe gramate de mulțumire celor s-au implicat în lucrările de înfrumusețare a complexului parohial. De asemenea, Preasfinția Sa a sfințit noua casă parohială din curtea bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfânta Teodora de la Sihla” a parohiei Hațeg III.


GALERIE FOTO