Sfințirea lucrărilor la Biserica cu hramul „Duminica Tuturor Sfintilor” din Parohia Reea

EPDH-07.06.2015-201Duminică, 7 iunie 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a fost săvârșită slujba de binecuvântare a lucrărilor de renovare realizate la Biserica cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților” din filia Vadu a Parohiei Reea, Protopopiatul Hațeg.

Din încredințarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, slujba de sfințire a lucrărilor a fost săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, avându-l în frunte pe Părintele Arhimandrit Nestor Dinculeană, Consilier administrativ al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Părintele Consilier a transmis celor prezenți mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și le-a vorbit despre idealul fiecărui creștin, acela de a deveni sfânt, întrucât Dumnezeu l-a creat pe om după chipul lui Dumnezeu, având posibilitatea asemănării cu El. Sfinții reprezintă pentru noi, oamenii, modele de urmat în calea noastră duhovnicească și ei trebuie să fie pentru fiecare repere bine stabilite în progresul nostru moral și duhovnicesc.

La sfârșitul slujbei de resfințire a Bisericii, Părintele Arhimandrit Nestor Dinculeană i-a înmânat Părintelui Paroh Florin Vâlcea o gramată de mulțumire, în semn de recunoștință pentru toată activitatea depusă în cadrul Parohiei pe care o păstorește. De asemenea, la recomandarea Părintelui Paroh, au mai fost înmânate câteva gramate de mulțumire acelor credincioși care s-au implicat mai activ în demersurile de renovare a Bisericii, dar și în lucrările de zidire a noii case parohiale din localitatea Reea.

După slujba oficiată în Biserica cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților” din filia Vadu, soborul slujitor a continuat rugăciunile de binecuvântare prin săvârșirea Slujbei Aghiazmei celei Mici, a Sfeștaniei, la noua casă parohială a Parohiei Reea, situată în curtea Bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.


GALERIE FOTO