Sicriul cu trupul Preasfințitului Părinte Episcop Gurie a fost depus în Catedrala Episcopală


La lăsarea serii, trupul neînsuflețit al Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a fost așezat în Catedrala Episcopală din Deva, acolo unde, în urmă cu aproape 12 ani, Preasfinția Sa era întronizat ca primul episcop al nou-înființatei eparhii hunedorene.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Preasfinției Sale a fost întâmpinat de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și de Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, precum și de preoții, monahii și credincioșii pe care i-a iubit și prețuit atât de mult! La așezarea trupului în Catedrala Episcopală s-a săvârșit o slujbă de pomenire, după care cei doi ierarhi au rostit scurte cuvântări de mângâiere pentru clerul și poporul dreptcredincios hunedorean.

De la ora 20.30 a fost oficiată slujba Prohodului de către Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și de Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, înconjurați de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Vineri seară, începând cu ora 19.00, se va săvârși Slujba de Priveghi. Înmormântarea Preasfințitului Părinte Episcop Gurie se va oficia sâmbătă, 23 octombrie 2021, începând cu ora 12.00, după săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești, cu începere de la ora 9.30.

Pe tot parcursul acestor zile, se va rosti rugăciune neîncetată pentru sufletul blând al arhipăstorului hunedorean plecat la Domnul, iar cei care doresc se pot reculege la căpătâiul său până în ziua înmormântării.

Dumnezeu să îl așeze cu drepții în Împărăția Luminii!


GALERIE FOTO