Simpozion național „Teologie Ortodoxă și Știință – împreună pe calea Adevărului” la Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” din Hunedoara


Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, în data de 9 noiembrie 2016 s-a desfăşurat la Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” din Hunedoara prima ediție a  Simpozionului național „Teologie Ortodoxă și Știință – împreună pe calea Adevărului”. Manifestarea avut loc la inițiativa părintelui Adrian Pascal, profesor de religie la acest colegiu, cu implicarea și ajutorul nemijlocit al conducerii liceului, domnul prof. dr. Anișor Pârvu – director, dar și al întregului corp profesoral. Parteneri în acest proiect au fost alături de Colegiul Economic Hunedoara: Episcopia Devei și Hunedoarei, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Casa Corpului Didactic Deva, Universitatea ALMA MATER Sibiu și Liceul Tehnologic Sebeș.

Din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei a participat la această întâlnire părintele Radu Trifon, consilier eparhial pentru învățământ, care, după rugăciunea de început a transmis binecuvântarea și mesajul de felicitare al Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei pentru această frumoasă inițiativă aflată la prima ediție, mai ales că anul 2016 este Anul omagial al educației religioase a tineretului. În continuare  au urmat alocuținile reprezentanților instituțiilor partenere, după care pr. Radu Trifon a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat faptul că atât știința cât și teologia au ca scop înțelegerea profundă a rosturilor și legilor existenței și evoluției lumii create, a sensului și finalității vieții omului.

În cadrul acestui simpozion au fost susținute 12 lucrări de specialitate, încadrate în tematica relației și dialogului constructiv între teologie și știință.

Pr. prof. Adrian Pascal